top of page

Studenten Inholland denken mee over jongerenhuisvesting

Een groep studenten van Hogeschool Inholland zijn vanaf 28 februari voor een week op Texel. Zij zoeken naar slimme, duurzame en innovatieve oplossingen voor jongerenhuisvesting op het eiland. Donderdag 3 maart presenteren zij hun oplossingen aan Texel en een vakjury. De zogenoemde ‘hackathon’ is onderdeel van de nieuwe Kenniswerkplaats Texel.

Zestien studenten vanuit Inholland Alkmaar, Haarlem en Delft komen voor deze week naar Texel. Zij werken daarin samen met studenten uit andere disciplines. De disciplines zijn onder andere: Werktuigbouwkunde, Landscape Environment Management, Technische Bedrijfskunde en Business Studies. Tijdens de week praten de studenten met diverse Texelse organisaties en krijgen ze verschillende masterclasses op Texel. 

De zogeheten Planet Texel Hackathon is een jaarlijks initiatief dat voortkomt uit een samenwerking tussen de gemeente Texel, Hogeschool Inholland, Terra 

Technica en Texlabs sinds 2019. Dit jaar sluiten voor het eerst ook een groep havo-leerlingen van de osg een deel bij het programma aan. De leerlingen mogen aan het einde een eigen prijs uitreiken als publieksjury. De vakjury bestaat uit wethouder Remko van de Belt, TOP-bestuurder Yvette van Veen, Rector-bestuurder Corrie Setz en Inholland directeur Richard Oerlemans. Doel is om komend studiejaar de beste voorstellen uit te laten werken met afstudeerderprojecten en stages via de Kenniswerkplaats Texel. Emmie Monster en Pepijn Lijklema zijn vanuit Texlabs betrokken voor de lokale organisatie.

De studenten brengen onder andere een bezoek aan De Potvis, De Tuunen, Kaap Skil en de Waddel. Daarnaast doet de groep een politiek rollenspel in de raadszaal en krijgen ze een masterclass Design Thinking, een cursus prototype maken en een workshop ideeën pitchen.

Nieuwsgierig geworden naar de resultaten en aanbevelingen? Kom dan naar de studenten presentaties op donderdag 3 maart, aanvang 19:00 in de OSG De Hogeberg in Den Burg. De toegang is gratis. Na afloop is een er gelegenheid voor een borrel. In verband met inkoop graag aanmelden bij Jos van Dam via KWPTexel@inholland.nl . 

Bron: 

https://www.texelsecourant.nl/nieuws/algemeen/269938/studenten-inholland-denken-mee-over-jongerenhuisvesting

bottom of page